Wednesday, March 31, 2010

Yahudi : Musuh Islam Yang Nyata...

salam semua...

Allah berfirman di dalam surah Al-Baqarah ayat 120;

120. orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (Wahai Muhammad) sehingga Engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk Yang benar". dan Demi Sesungguhnya jika Engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu Yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah Engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) Yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.

firman Allah s.w.t di atas cukup ringkas dan mudah difahami oleh semua umat Islam tidak kira dia sekolah sampai universiti atau setakat sekolah rendah sahaja.

janganlah kita memperkecilkan kekuasaan Allah yang Maha Mengetahui keupayaan diri setiap hambaNya yang diturunkan Al-Quran sebagai pedoman untuk hidup sejahtera serta selamat di dunia dan akhirat....kerana ada di antara umat Islam yang 'takut' untuk membaca malah membuka Al-Quran untuk dijadikan pedoman diri mereka.

permulaan ayat telah terang lagi nyata tentang sifat serta sikap orang-orang Yahudi dan Nasrani (kristian) yang tidak akan duduk senang serta tidak suka selagimana umat Islam tidak menurut segala perintah dan kemahuan mereka keseluruhannya (agama Yahudi & Nasrani).

maka pelbagai cara serta teknik yang mereka rancang untuk memastikan umat Islam tunduk serta patuh kepada mereka samada secara halus (tanpa kita sedari) atau secara terang-terangan...contoh mudah; segala ketinggian ekonomi dan teknologi dimiliki oleh mereka, segala bentuk hiburan dan kelalaian diperkenalkan oleh mereka untuk kita ikuti.

di pengakhiran ayat Allah menjelaskan keadaan umat Islam sekiranya tunduk kepada Yahudi dan Nasrani ini, di mana tiadalah kita dapat peroleh kawalan serta pertolongan dari Allah akibat dari kemahuan diri kita sendiri kerana Rasulullah telah memberi pesan kepada umatnya di padanag arafah di dalam khutbah wida' tentang 2 perkara yang wajib umat islam berpegang sekirannya mahu selamat iaitu; Al-Quran & Sunnah Baginda.

kini, hari ini, saat ini, detik ini, kita menyaksikan betapa Yahudi & Nasrani benar-benar telah menguasai dunia dalam semua segi... umat Islam tertindas di atas kebodohan sendiri serta kelalaian yang melampau batas.... umat islam menjadi individu yang mementingkan diri sendiri dan bukannya ummah keseluruhannya...umat islam sanggup 'membunuh' saudaranya yang lain demi sesuap nasi...

tiada apa yang boleh kita banggakan sebagai umat Islam ketika ini.
jika ada kebanggaan pun, ianya menjurus kepada kehebatan diri dengan deretan kereta mewah, deretan rumah-rumah banglo berjuta ringgit, jutaan wang di dalam bank-bank luar negeri yang dimiliki oleh yahudi dan nasrani, harta benda yang meliputi segala-gala yang boleh memuaskan nafsu diri...


moshe dayan - komander perang & menteri pertahanan Israel berbangsa Yahudi yang berjaya menubuhkan negara laknat Israel selepas perang 1967 dengan Mesir. Mesir akhirnya tunduk patuh kepada kehendak mereka. moshe dayan ini juga adalah seorang yang licik sebagaimana kata Ariel Sharon (perdana menteri negara laknat Israel); kata Ariel, "moshe boleh beri 100 cadangan dengan pantas, di mana 95 darinya sangat merbahaya, 3 teruk dan 2 darinya adalah cadangan yang sangat bijak.foto di atas menunjukkan tentera Israel mengikat seorang budak lelaki palestine untuk dijadikan perisai dari balingan batu-batu dari rakan-rakannya...
tiada apa yang negara Islam lain boleh bantu pada hakikatnya...
negara-negara Islam Arab yang bersempadan dengan Israel & Palestin tidak boleh berbuat apa-apa KECUALI Negara Islam Iran yang telah bersedia dengan peluru berpandu nuklearnya menghala ke Tel Aviv dan Washington D.C.

semua negara di dalam dunia ini sedar (termasuk Malaysia) bahawa Negara Islam Iran sedang giat memperkayakan uraniumnya; alasan yang Iran beri ialah untuk mempersiapkan negara mereka dengan tenaga alternatif sekiranya minyak habis dari perut bumi.

negara barat takut kerana dengan uranium tersebut, Negara Islam Iran boleh memperkayakannya juga dalam mempertingkatkan keupayaan ketenteraan dari sudut nuklear.

bulan lepas, negara Jepun mengisytiharkan bahawa mereka akan membina 15 lagi loji nuklear untuk menampung permintaan tenaga untuk 20 tahun kehadapan....mengapa tiada satu negara yang 'bising' termasuk malaysia?

malaysia juga lantang menentang pengkayaan serta pembinaan loji nuklear oleh Negara Islam Iran.
adakah kita sedar bahawa negara-negara yang berpaksikan Negara Laknat Israel semuanya telah mempunyai senjata peperangan nuklear?
sedarkah malaysia bahawa kemampuan dan keupayaan ketenteraan negara jiran Singapura telah dipertingkatkan dengan bantuan ketenteraan Negara Laknat Israel?

adakah kita masih mahu menggunakan peluru lama yang juga dibekalkan oleh negara-negara barat?
adakah ketenteraan kita bersih dari 'darah serta daging rasuah' untuk berperang mempertahankan tanahair hanya kerana Allah Taala?

Allah berfirman lagi di dalam surah Al-Imran ayat ke 28;

28. janganlah orang-orang Yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat Dengan meninggalkan orang-orang Yang beriman. dan sesiapa Yang melakukan (larangan) Yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah Dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya Yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan dirinya (menyeksa kamu). dan kepada Allah jualah tempat kembali.


permulaan ayat itu adalah perintah dari Allah s.w.t kepada ummat Islam agar tidak mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat.
Allah juga memerintah agar umat Islam tidak menganti teman rapat mereka dari kalangan orang-orang yang beriman dengan orang-orang kafir.

contoh mudah; kita dengan sukanya mengambil puak Yahudi & Nasrani menjadi penasihat ekonomi ker, politik ker, ketenteraan ker, pertanian ker, kempen negara ker;... dan dalam masa yang sama kita mengutuk negara Islam lain (yang juga mengucap dua kalimah syahadah sama seperti kita) yang sedang mempersiapkan negara mereka (dengan senjata nuklear) yang juga boleh mempertahankan negara Islam yang lain dari diserang oleh senjata nuklear pihak kafir.

bolehlah diibaratkan umat islam sebegini, sebelah tangan berjabat dengan si kafir, dan sebelah tangan lagi berlumuran darah saudara Islamnya sendiri.

permulaan ayat itu juga Allah menyatakan; sekiranya kita (orang Islam) berkawan baik dengan orang kafir (yakni melanggar larangan dari Allah ini), maka tiadalah perlindungan buat mereka...

kecuali...

untuk tujuan 'risikan' atau langkah waspada kerana dikhuatiri orang kafir ini akan melakukan sesuatu terhadap orang Islam kerana kelemahan umat Islam itu sendiri.
Allah mengingatkan para hambanya dari golongan Islam agar berwaspada dengan sejarah betapa orang-orang kafir ini memang begitu bersifat membenci sehingga tahap boleh menyeksa umat Islam (lihatlah apa yang dialami oleh orang palestine, afganistan, iraq, sudan yang ditindas serta disiksa kerana kebodohan kerajaan mereka yang bersahabat dengan orang kafir.)orang Yahudi Ortodok yang menentang hasrat kerajaan mereka yang merampas serta berlaku zalim kepada orang palestine. hanya sedikit sahaja dari jutaan orang Yahudi yang beriman. mereka percaya kepada Rasulullah tetapi terus beriman kepada kitab Taurat. dan ada di antara mereka yang akhirnya memeluk Islam.


di dalam surah An-Nisa' ayat ke 46, Allah s.w.t berfirman;

46. di antara orang-orang Yahudi ada Yang mengubah (atau menukar ganti) Kalamullah (isi Kitab Taurat), dari tempat dan maksudnya Yang sebenar, dan berkata (kepada Nabi Muhammad): "Kami dengar", (sedang mereka berkata Dalam hati): "Kami tidak akan menurut". (Mereka juga berkata): "Tolonglah dengar, tuan tidak diperdengarkan sesuatu Yang buruk", serta (Mereka mengatakan): "Raaeina"; (Tujuan kata-kata mereka Yang tersebut) hanya memutar belitkan perkataan mereka dan mencela ugama Islam. dan kalaulah mereka berkata: "Kami dengar dan Kami taat, dan dengarlah serta berilah perhatian kepada kami", tentulah Yang demikian itu lebih baik bagi mereka dan lebih betul. akan tetapi Allah melaknat mereka Dengan sebab kekufuran mereka. oleh itu, mereka tidak beriman kecuali sedikit sahaja (di antara mereka).


dalam ayat ini Allah memperlihatkan sifat-sifat orang Yahudi lagi, antaranya ialah berani mengubah apa yang ada di dalam kitab-kitab mereka (orang yahudi menerima banyak suhuf-suhuf, kitab taurat serta zabur kerana bangsa mereka paling ramai Allah utuskan nabi & rasul).... dan ada di antara nabi yang mereka bunuh.

lihat bagaimana sifat orang Yahudi yang 'lain cakap lain niat/buat', mereka cuba menipu Rasulullah dengan mengatakan mereka dengar apa yang Rasulullah tetapi mereka tidak akan menurut....malah lebih dahsyat lagi mereka cuba merayu dengan helah tipu daya agar Rasulullah mendengar apa yang mereka mahu katakan, dan apa yang mereka katakna itu rupanya hanyalah dari 'belitan lidah yang tidak bertulang' dengan memutarbelitkan perkataan dengan niat mahu menghina Islam.

cubalah kita fikirkan, Rasulullah sendiri mahu dipermainkan oleh orang Yahudi ini, inikan pula kita ummatnya...
sebab itu untuk menjaga kita umat Islam, umat Rasulullah, Allah telah memerintahkan agar kita tidak memilih mereka sebagai teman rapat (jika dibuat teman pun, hanyalah bagi tujuan risikan dan langkah berjaga-jaga dan bukannya berteman dengan mereka untuk meminta nasihat dsbnya)....kerana apa? mudah sahaja, kerana mereka tidak beriman...

Allah juga nyatakan, hanya sedikit sangat dari kalangan orang Yahudi ini yang beriman, di mana yang lainnya adalah kufur dan mendapat balasan laknat dari Allah.

satu ketika dahulu saya ada juga mendengar menerusi radio atau televisyen bilamana pembaca berita menyebut negara israel, mereka menyebut 'negara regim zionis israel'.... tapi sekarang ini agak kurang atau hampir pupus sebutan tersebut...

tidak mengapa, kita faham.... Rasulullah pun pesan, akhir zaman nanti umat islam itu ada yang pagi islam petang kafir, pagi kafir petang islam... adakah kita boleh berbangga dengan kenyataan ini?


tentera Israel 'peduli apa' dengan nyawa orang palestine... tahu kenapa? kerana mereka menganggap mereka adalah keturunan Tuhan dan manusia semua ialah dari keturunan binatang yang melata... mereka suci dan kita semua hina serta tidak layak untuk hidup di dunia ini...

secara fizikalnya orang yahudi mendera orang islam palestine, mereka menawan negara palestine sedikit demi sedikit dalam keadaan semua negara Islam tidur nyenyak atau sedang berjaga... kerana meraka tahu, orang islam sangat lemah, dan mereka tahu tiada lagi Salahudin Al-Ayubi akan bangkit menyerang mereka.

secara halusnya, orang yahudi sudahpun menguasai orang islam di negara-negara yang jauh dari mereka... apa yang mereka buat? hiburan serta kealpaan, seks dan teknologi... buka sahaja tv, hampir semua rancangan di sadur dari hasil kreatif orang yahudi... rupanya sahaja melayu, tapi hakikatnya ruh mereka sudah tunduk kepada model atau contoh yang yahudi cipta.... contoh mudah; malaysian idol dan yang sebangsa dengannya... 


ini adalah 'Solomon Temple' yang akan didirikan ditapak masjidil Aqsa dan kubah Batu di Baitul Muqaddis... lihat bagaimana mereka begitu bersemangat untuk membina tempat suci mereka dan kita tahu, orang yahudi sudahpun menguasai keliling Baitul Muqqadis...kita juga perlu tahu, mereka sudahpun mengorek bahagian bawah Masjidil Aqsa dan persekitarannya...


'Solomon Temple' orang Yahudi.... memanglah orang Yahudi ini sesat lagi menyesatkan.. Solomon yang dimaksudkan itu ialah Nabi Allah Sulaiman... memang tapak Masjidil Aqsa itu adalah tapak Masjid Nabi Sulaiman....namun oleh kerana kelemahan umat Islam dalam pengetahuan agamanya sendiri, maka kita teruslah diperbodoh-bodohkan oleh orang kafir...

maka dengan terbinanya nanti 'Solomon Temple' ini, maka orang Yahudi akan terus meletakkan mereka sebagai bangsa paling 'Superior'... dan paling malang, kita umat Islam akan kehilangan Masjidil Aqsa, tempat suci ketiga bagi umat islam dalam masa kita tidur lena dengan harta, pangkat dan wanita....

lebih malang lagi....kita sebenarnya 'bersubahat' dalam pembinaan yang mereka lakukan...kerana kita lalai leka serta alpa dengan keasyikan dunia.... inilah hakikatnya.


lihat bagaimana liciknya orang Yahudi memperdaya seluruh dunia sehingga mereka memperoleh hampir 90% negara Palestine...

akhir sekali, saya suka membawa firman Allah di dalam surah An-Nisa' ayat 52 & 53;

52. (kaum Yahudi Yang demikian sikapnya) mereka itulah orang-orang Yang dilaknat oleh Allah; dan sesiapa Yang dilaknat oleh Allah, maka Engkau tidak sekali-kali akan mendapati sesiapa pun Yang boleh menolongnya.

53. Patutkah ada bagi mereka (kaum Yahudi itu) sesuatu bahagian dari kekuasaan memerintah? (Tidak, bahkan kalau ada) maka sudah tentu mereka tidak akan memberikan sedikitpun kebaikan kepada manusia.


ayat 52 amat jelas akan kelaknatan yang Allah timpakan kepada kaum Yahudi.
ayat 53 pula, Allah s.w.t dengan jelas menekankan bahawa orang Yahudi sememangnya tidak layak untuk memerintah atau diberi kuasa untuk memerintah atau diberi tugasan untuk melakukan sesuatu di dalam kerajaan kerana?...... kerana mereka tidak akan memberikan sedikitpun kebaikan kepada manusia...

adakah kita jelas dengan firman Allah ini? atau kita sememangnya tidak mahu menerima atau berpaling dari kebenaran yang hakiki....atau kita sudah sebenarnya 'tidur sekatil' dengan yahudi, menerimapakai cara yahudi, berhibur cara yahudi, makan cara yahudi, berniaga cara yahudi dan seterusnya....di mana kita sekarang?

persimpangan yang keberapa?
atau masih lagi teragak-agak dalam mengimani ayat-ayat Allah?......

terus-terang, saya mengambil sedikit masa untuk menulis posting ini.... masa yang agak lama tersebut adalah kerana memerhatikan, memikirkan, mendalami keadaan sekeliling, maksud saya dalam dan luar negeri...

di dalam negeri, kita terus bercakaran untuk memerintah... hasad menghasad, dengki mendengki, terus menggunakan kezaliman dan hukuman british tanpa ada langkah untuk menerappakai hukum yang seiring dengan keadilan yang dibawa oleh Islam...waktu perbahasan di parlimen atau dewan negeri banyak dibazirkan dengan perdebatan yang rendah akhlak dan bukannya untuk membangunkan negara serta meningkatkan syiar agama...

begitu banyak masa terbazir kerana sikap riak, sombong serta takbur...ditambah dengan kehalobaan diri untuk memuaskan nafsu-nafsi atas harta, tahta, kuasa serta wanita...

percayalah, jika kita terusan sebegini... kita sudah berada di tepi jurang yang sangat dalam...

wasalam

2 comments:

zed said...

malaysia juga tidak bersetuju dengan sekatan. tapi apa kan daya kami wakil kami dihantar pulang apabila menentang resolusi itu...

jadi menuduh malaysia menyokong sekatan iran. fitnah itukan bahaya

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0214&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm

peace no war :)

Sifu Mirza said...

salam zed,

saya faham.

ianya satu tindakan diplomatik mentimun.

selemah-lemah iman adalah membenci dalam hati.

malaysia telah lakukan sebaik mungkin atas kapasiti negara islam.

mungkin tekanan melampaui kemampuan.

ianya satu jihad kecil.

:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails